is-seks-tijdens-een-eerste-date-verstandig

Is seks tijdens een eerste date verstandig?

Voordat je heb besloten om op een date te gaan zijn er waarschijnlijk wat voorgesprekken gevoerd. Er zijn natuurlijk ook uitzonderingen waarbij je helemaal niets van elkaar weet. Maar stel als jullie al een poosje in contact zijn zonder elkaar te hebben ontmoet, kan bijvoorbeeld via de mail, telefoongesprekken enzovoorts. Je heb al op seks gebaseerde onderwerpen gesproken en lekker geflirt. Is de kans dan niet groot dat je bij de eerste date al seks zal hebben? En is dat wel een verstandig idee?

 

vrouwen-over-seks-op-de-eerste-date

Vrouwen over seks op de eerste date

Voor de meeste vrouwen is seks tijdens een eerste date altijd een moeilijke beslissing. Omdat je met een heleboel vragen zit zoals: 1. Zal de verdere relatie niet alleen op seks gebaseerd zijn? 2. Zal ik wel waarde over hebben in het oog van me partner? 3. Of zal hij vinden dat ik heel erg makkelijk was? Kom ik dan nog serieus over bij hem? En noem maar op. Maar je hebt natuurlijk ook vrouwen die juist anders erover denken. Zij vinden dat seks op een eerste date juist zekerheid biedt voor de continuering van de relatie. Je respectievelijke partner vraagt jouw en jij stemt mee. Zo probeer je, jouw partner dus tevreden te stellen. Dat is toch fijn?

 

mannen-over-seks-op-de-eerste-date

Mannen over seks op de eerste date

Over het algemeen vinden mannen seks op een eerste date geen slecht idee. Maar niet dat het altijd erbij hoort, neen. Mannen gaan eerder af op de situatie, moment bepaalt. Als beide partners zich aangetrokken voelen door mekaar en de sfeer heel romantisch aan het worden is kan het bed wel ingedoken worden ja. Maar ook bij de mannen heb je meningsverschillen, je heb sommigen die vinden dat seks op de eerste date geen goed idee is. Zij geloven ook erin dat als je aan een serieuze relatie wilt beginnen, je elkaar beter moet leren kennen alvorens tussen de dekens te duiken. Bij een onenightstand is dat een ander geval. Dus seks is niet altijd prioriteit voor de man.

 

voordelen

Voordelen

Door seks te hebben op je eerste date kan je ten eerste te weten komen als je partner wel past bij je of niet. Heb je genoegen aan hem/haar om vervolgens nog geslachtsgemeenschap met de persoon te hebben? Was er wel sprake van bevrediging? Ten tweede zorgt het ervoor dat je je vrijer gaat voelen bij je partner, omdat je elkaar al naakt heb gezien. Verder kan je ook veel meer dingen ontdekken die de beslissing, om je partner wel of niet te behouden, kan beïnvloeden. Dit zijn onder meer het lichaamsgeur, de mondhygiëne en ook andere uiterlijke factoren.

 

nadelen

Nadelen

Seks op de eerste date kan ervoor zorgen dat je partner je daarna helemaal niet serieus neemt of meteen afknapt. Het kan je ook een schuldgevoel geven wat sowieso niet bevorderlijk is voor een eventuele relatie. Verder kun je ook jouw reputatie schaden, omdat je volgens je partner heel makkelijk te overhalen was om seks te hebben op de eerste date.