top-10-afknappers-op-een-eerste-date

Top 10 afknappers op een eerste date

Een ieder verwacht dat zijn of haar eerste goed en vlot verloopt. Maar voor zowel mannen als vrouwen is de eerste date geen makkelijke stap. Het kan best wel lastig zijn als je eraan denkt dat “wat als iets belachelijks gebeurt?”, stel je val van de stoel. En ergens in je gedachten zit je ook met de vraag van “wat als mijn date mij niet aantrekkelijk vind?” Hieronder worden de top10 afknappers opgenoemd bij een eerste date:

 1. Veels te laat komen dan was afgesproken
  De eerste indruk is vrijblijvend. Wie heeft er zin en tijd om al bij de eerste date te zitten wachten op je date partner? Dat is nonchalant gedrag.
 2. Onverzorgd eruit zien
  Oh God, had die geen tijd om zijn/haar kleren te strijken? En die schoenen konden best wel gepoetst worden alvorens de huis uit te gaan.
 3. Ongemanierd praten
  De manier van praten zegt al heel veel over iemand. Het is sowieso niet gepast om zodanige uitspraken te doen dat hij/zij spijt begint te krijgen omtrent de beslissing om mekaar te zien. Let op je woorden, zo simpel is dat.
 4. Regelmatig telefoongebruik
  Hoe irritant kan het niet zijn om een gesprek te voeren met iemand terwijl de persoon continu bezig is in zijn/haar mobiel. Nou, ben je dan wel geinteresseerd in mij of liever in je mobiel?
 5. Opscheppen
  Er is namelijk voor alles een limiet. Natuurlijk dien je het gesprek zo boeiend mogelijk te maken voor je date. Maar heeft overdrijven wel zin? Absoluut niet. Waarom zou ik willen horen hoeveel geld er exact zit op je rekening? Of hoeveel keren je iemand reeds hebt gedumpt?
 6. De hele tijd naar anderen zitten kijken
  Heb je soms even voor mij? Wat als je deze vraagt moet stellen omdat je date al snel afgeleid is door andere aanwezigden omheen. Dat kan heel erg frustrerend zijn.
 7. Als je datepartner heel dicht bij je probeert te zitten
  Het is natuurlijk geen goed gevoel als jij je bij de eerste ontmoeting al onveilig voelt, omdat je date partner zo close mogelijk van je probeert te zijn. Hou toch op, we zien mekaar nog geen week!
 8. Niets te vertellen hebben
  Om op een date te komen is een wederzijdse beslissing. Je wilt mekaar beter leren kennen en dat kan het best middels communicatie. Maar stel  je date alleen met ja of nee kiest te beantwoorden? En verder niets te vertellen heeft. Wel, dat zorgt sowieso niet voor aanbeveling van een vervolgende date.
 9. Meer aandacht aan andere besteden
  Je maakt tijd vrij om iemand te ontmoeten terwijl hij/zij de helft van de tijd alleen maar bezig is met andere te praten. Voor jouw pech zijn bijvoorbeeld een groep vrienden van je date op het zelfde plek aanwezig.
 10. Helemaal bezopen worden
  Een glaasje op is absoluut geen punt. Maar wat als je date stom dronken wordt? Dat is toch vreselijk. Wie zou vervolgens met zo iemand nog overstraat willen gaan in zijn/haar auto terwijl die zoveel alcohol op heeft?