waar-zoek-ik-een-date-die-ook-christelijk-is

Waar zoek ik een date die ook Christelijk is?

Tegenwoordig is een date vinden niet meer zo moeilijk als men denkt, maar een “speciale date” vinden best wel. Sommige mensen geven bijvoorbeeld voorkeur aan een date die met een bepaalde geloofsovertuiging. Waar vindt je zo een speciale date tussen alle miljoenen mensen? Internet heeft het sowieso makkelijker gemaakt voor de mens om opzoek te gaan naar de droom partner. Maar hoe betrouwbaar is de internet? Is het niet beter om zelf opstap te gaan naar je date? Zo ja, waar kan je dan eventueel gaan om een date te vinden?

 

christelijke-datingsites

Christelijke datingsites

Ja, goed gelezen! Er zijn tegenwoordig een aantal datingsites waar je mensen met een christelijke achtergrond kunt ontmoeten. Als christene hoef je geen tijd te gaan verspillen op een algemene datingsite, waar je misschien heel lang moet wachten op het vinden van een christelijke jongen of meisje. Deze datingsites zijn uitsluitend bedoeld voor mensen (niet christenen)  die christenen willen daten of specifiek christenen die christenen willen daten. Enkele christelijke datingsites zijn onder andere: samenchristen.nl, opzoeknaarjou.nl, christianmatch.nl. Maar toch zal je zitten met de vraag “Hoe betrouwbaar is deze website?” of “Hoe betrouwbaar zal degene zijn die meent te zeggen dat hij/zij christen is?”. Er zijn verder ook enkele andere manieren om aan een christelijke date te komen.

 

zelf-opzoek-gaan

Zelf opzoek gaan

Zelf opstap gaan lijkt op zich zelf wel raar. Maar zoals in de bijbel staat aangegeven: “Zoek en Gij zult vinden”, is zoeken inderdaad geen slecht idee. Voor je zelf heb je namelijk reeds op een rijtje welke kwaliteiten je in je date zoekt en welke juist niet. Dat is één van de eerste hulpmiddelen om de geschikte date te vinden. Verder kun je voor je zelf na gaan op welke plekken mensen met een christelijke achtergrond het meest bijeen komen. Het kan bijvoorbeeld een Bijbelse school zijn of een andere christelijke organisatie. Als je je bevindt in een omgeving waar er veel christenen zijn wordt de kans om eentje te ontmoeten groter dan als je op een andere algemene plek bent.

Het vinden van een gewenste date kan ook via jouw innerlijke ogen, eigenlijk vanuit de weg die jouw hart leidt.  Als je in je hart hebt wie je graag zou willen ontmoeten en ook met de zelfde gedachten zoekt, zal je als gelovige zeker zo iemand vinden.  Hiermee wil duidelijk worden gemaakt dat je je christelijke date eigenlijk overal zou kunnen vinden. Het hangt helemaal van jouw af. Dan maakt het niet uit als het bij de winkel is op de hoek, in de tram of in de bibliotheek van de campus.

 

een-geregelde-christelijke-date

Een geregelde christelijke date

Verder is het in het dagelijks leven ook een veel voorkomende trend dat vrienden een date voor je regelen. Vrienden zijn degenen die jouw heel goed kennen en weten wat je eigenlijk wilt. Dus een geregelde christelijke date zou in principe ook moeiteloos moeten verlopen. Dus aarzel niet! Vraag je goeie vriend of vriendin om je te helpen in deze.